dimecres, 11 d’abril del 2018

Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona_Catalunya



El mes passat vaig visitar el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona, ubicat al Palau Gomis, un dels palaus més importants de finals del segle XVIII de la Barcelona napoleónica.


De camí al museu vam passar per el Arc de Triomf.


L'Arc de Triomf és un monument de Barcelona que es troba a la confluència entre el Passeig de Lluís Companys, el Passeig de Sant Joan i la ronda de Sant Pere. Va ser construït arran de l'Exposició Universal de 1888 i era la porta d'accés al recinte firal.


A diferència d'altres arcs de triomf de marcat caràcter militar, el de Barcelona té un major component civil, caracteritzat pel progrés artístic, científic i econòmic.


Aquestes son algunes de les pintures (que no fotografies, encara que ho semblin)  i escultures exposades al museu,










Després, ens vam acostar al Mercat de Santa Caterina, on vam menjar al restaurant CUINES SANTA CATERINA dins del mercat.


 
L'any 2005 es va acabar la reforma del primer dels mercats coberts de Barcelona. L'antic mercat d'alimentació de Santa Caterina mostrava després de la reforma de l'equip d'arquitectes d'Enric Miralles i Benedetta Tagliabue un sostre llustrós, ondulant i acolorit pensat per ser vist des de l'aire. Una estructura de fusta uneix la teulada i un gran mosaic de peces de ceràmica de colors que, representen fruites i verdures, trenca agosaradament el caràcter tradicional de mercat.




Un cop al restaurant, les barres, cuines i el producte a la vista aconsegueixen un ambient divertit i dinàmic.

La carta reflecteix la varietat de productes de mercat en el qual s'inclouen plats mediterranis, asiàtics i vegetarians.

tempura de verdures


amanida de tomaquets confitats i mozzarella

 
tagluatelle amb gambes i bitxo

 
macedònia de fruites i tiramisú



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada