El mes passat vaig visitar el Museu
Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona, ubicat al Palau Gomis, un dels palaus
més importants de finals del segle XVIII de la Barcelona napoleónica.
De camí al museu vam passar per el Arc
de Triomf.
L'Arc
de Triomf és un monument de Barcelona que es troba a la confluència entre el Passeig de Lluís Companys, el Passeig de Sant Joan i la ronda de Sant Pere. Va ser construït arran de
l'Exposició Universal de 1888 i era la porta
d'accés al recinte firal.
A diferència d'altres arcs de
triomf de marcat caràcter militar, el de Barcelona té un major
component civil, caracteritzat pel progrés artístic, científic i econòmic.
Aquestes son algunes de les pintures (que no fotografies,
encara que ho semblin) i escultures exposades al museu,
Després, ens vam acostar al Mercat de Santa
Caterina, on vam menjar al restaurant CUINES SANTA CATERINA dins del mercat.
L'any 2005 es va acabar la reforma del primer
dels mercats coberts de Barcelona. L'antic mercat d'alimentació de Santa
Caterina mostrava després de la reforma de l'equip d'arquitectes d'Enric
Miralles i Benedetta Tagliabue un sostre llustrós, ondulant i acolorit pensat
per ser vist des de l'aire. Una estructura de fusta uneix la teulada i un gran
mosaic de peces de ceràmica de colors que, representen fruites i verdures, trenca
agosaradament el caràcter tradicional de mercat.
Un cop al restaurant, les barres, cuines i el
producte a la vista aconsegueixen un ambient divertit i dinàmic.
La carta reflecteix la varietat de productes de mercat en el qual s'inclouen
plats mediterranis, asiàtics i vegetarians.
tempura de verdures
amanida de tomaquets confitats i mozzarella
tagluatelle amb gambes i bitxo
macedònia de fruites i tiramisú
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada