diumenge, 12 de juny del 2016

Corbera d'Ebre - Guerra Civil Espanyola




Per fí de curs
CORBERA D'EBRE
Com cada any, l'escola per a adults Sant Roc de Badalona ha organitzat l'excursió de Fi de Curs, aquesta vegada a Corbera d'Ebre, zona en la qual es va desenvolupar una de les batalles més cruentes de la Gerra Civil Espanyola.


Jo, com  alumna d'informàtica, no me la vaig voler perdre. I realment va valer la pena, per conèixer in situ, els motius i detalls d'aquesta batalla, que tant dolor i sofriment va causar, i veure en persona l'escenari, que fa que ens fem més a la idea de l'horror d'una guerra, en què ningú guanya , ni els guanyadors.



Cal destacar que vam tenir la millor guia possible, Assumpta  Montellà autora del llibre "115 Dies a l’Ebre - El sacrifici de la Lleva del Biberó", el qual espero llegir, per ampliar amb més detall les vivències d'aquests herois, no prou reconeguts. 




Després d'haver estat en el lloc, en les mateixes trinxeres on ells van estar, passant calor, set, por ...., després de veure la destrucció del poble de Corbera, sota els bombardejos incessants de les tropes nacionalistes,
no puc ni imaginar el que van passar aquests soldats, des dels més grans, que van haver de deixar a les seves dones i fills, fins als més joves, coneguts com la "lleva del biberó", dels quals la majoria van morir a l'inici de les seves vides, i els que van quedar són els que ens donen testimoni del que van viure.





13 comentaris: