dilluns, 18 de juny de 2018

El foc de les ginesteres_teatre TEIA_CatalunyaAquest cap de setmana passat, El foc de les ginesteres al Teatre Flor de la Palma de Teià, tot un clàssic del teatre català.


Descripció

El foc de les ginesteres (1923), un dels poemes dramàtics més desconeguts de Sagarra, no va ser inclòs a les Obres completes. En aquesta peça de joventut, l'autor es col·loca en la línia dels escriptors romàntics d'obres històriques, que, generalment, triaven moments crucials de la vida col·lectiva per situar la peripècia particular d'uns personatges de ficció o d'unes figures històriques. Sagarra opta pel mateix camí, i s'aproxima a la crisi més important del segle XVII català: la Guerra dels Segadors. 
L'autor ens presenta un argument passional —un triangle sentimental— dibuixat sobre uns esdeveniments reals, amb els quals, de vegades, s'entrellaça. El volum ha estat preparat per Miquel M. Gibert, professor agregat de llengua i literatura catalanes a l'I.B. Joan Coromines de Barcelona.
Josep M. de Sagarra (1894-1961), poeta, periodista, narrador, memorialista i autor teatral, va ser el dramaturg més característic del teatre poètic català. Tot i que va recórrer a la prosa en els intents de renovació de la seva obra dramàtica i, també, en comèdies i melodrames diversos, fou en el poema dramàtic i en la comèdia en vers on aconseguí superar amb eficàcia els diferents models d'aquest teatre proposats des de les acaballes del vuit-cents fins a la Gran Guerra. 
Una gran posada en escena
i interpretació d'aquests actors amateurs de la societat la Flor de la Palma de Teià,


que va cloure amb un emotiu cant d'Els Segadors, himne nacional de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada