dijous, 29 de març del 2018

Òpera i ballet al cinema_Temporada 2017/2018_Centenari de Bernstein



Leonard Bernstein va ser un dels primers compositors clàssics que va aconseguir als Estats Units un èxit, tant popular com entre els crítics. Inspirant-se en el jazz i en el modernisme, les tradicions de la música jueva i el musical de Broadway. Moltes de les seves partitures s'adeqüen extraordinàriament bé a la dansa. En aquest sentit, va mantenir una associació especial amb el coreògraf, ballarí i director d'escena Jerome Robbins, entre les seves col·laboracions conjuntes figuren Fancy Free i West Side Story.

 
El passat dimarts 27 de març, de nou al cinema La Calàndria del Masnou, en directe des del Covent Garden,


The Royal Ballet amb,

Tres ballets per celebrar el centenari del naixement de Leonard Bernstein.
Wayne McGregor amb YUGEN, Liam Scarlett amb THE AGE OF ANXIETY i Christopher Wheeldon amb CORYBANTIC GAMES, tres reconeguts coreògrafs del Royal Ballet, van retre homenatge al geni creador Leonard Bernstein com a part de les celebracions, a nivell mundial, del centenari del seu naixement.
Tres produccions coreogràfiques creades a partir de la seva música
.

YUGEN

 Sarah Lamb i Federico Bonelli




THE AGE OF ANXIETY 





L'espanyola Sarah Lamb, que enguany celebra el seu desè aniversari com a primera ballarina del Royal Ballet, encarna Rosseta.

CORYBANTIC GAMES
Christopher Wheeldon col·labora amb el guardonat dissenyador de moda Erdem Moralioglu, per crear el vestuari per a la seva nova obra a través dels seus dissenys coneguts per la seva artesania a nivell d'alta costura i l'ús de tèxtils experimentals.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada